WD Sync connection issues

#1

I have an EX2 Ultra at home and would like to sync files/folders to and from work remotely using WD Sync. WD Sync connects perfectly locally but I have problem doing it remotely though.

I have set everything up (I know of) either on the Dashboard or router side according to instructions I could find – Cloud Access, port forwarding on router. WD Sync sets to enable SSL.

When I launch WD Sync on a Mac, it says no drive detected (nothing locally, of course) and I signed in to MyCloud dot com with no issues. My drive appears correctly and I selected the drive but when I click “Next” to connect, the wheel just keeps spinning until the App eventually crash out.

Here are the logs I could find related to WD App Manager:
WD App Manager[19178]: SecOSStatusWith error:[-34018] Error Domain=NSOSStatusErrorDomain Code=-34018 “client has neither application-identifier nor keychain-access-groups entitlements” UserInfo={NSDescription=client has neither application-identifier nor keychain-access-groups entitlements}

WD App Manager[19178]: objc[19178]: Class WDSynchronizedFolderStrings is implemented in both /Applications/WD App Manager/WD App Manager.app/Contents/MacOS/WD App Manager and /Applications/WD App Manager/WD App Manager.app/Contents/PlugIns/WDSync.bundle/Contents/MacOS/WDSync. One of the two will be used. Which one is undefined.

11/06/2019 09:17:18.240 WD App Manager[19178]: Starting up WD App Manager for user , build number 2.0.1.93
11/06/2019 09:17:18.242 WD App Manager[19178]: Connection WD Sync <-- syncServices succeeded.
11/06/2019 09:17:18.469 WD App Manager[19178]: WD Sync Services was found to be running at launch. Attempting to connect from WD Sync to WDSync Service…
11/06/2019 09:17:18.651 lsd[334]: LaunchServices: Could not store lsd-identifiers file at /private/var/db/lsd/com.apple.lsdschemes.plist
11/06/2019 09:17:20.765 WD App Manager[19178]: Connection WD Sync --> syncServices succeeded.
11/06/2019 09:17:20.769 WD Sync Service[18284]: [main] WDSync UI has told the WDSync engine to use a new Google Analytics TID, ‘DNT_ANALYTICS_SYNC_TID’
11/06/2019 09:17:21.869 WD App Manager[19178]: [] connection:didReceiveAuthenticationChallenge using Trusted Certificate validation.’

11/06/2019 09:00:04.030 WD App Manager[18797]: ************ DEVICE_VERSION_REQUEST_FINISHED ++++++++++
11/06/2019 09:00:06.060 WD App Manager[18797]: No shareName was found. Configuring My Cloud remotely has failed.

Any help/suggestions will be much appreciated, thanks in advance

J