New Release - Firmware Version 1.12.14 for WD TV Live Streaming Media Player (10/29/12)

rob77 wrote:

Did you try it at 24hz on the TV? If I have it at 60hz the film runs fine.

The other TV automatically sets to 24 and there’s no stutter.

the worst FW to date - Full of bugs and constant freezing / fatal error restarts!

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5860/~/how-to-roll-back-the-firmware-on-a-wd-tv-live-hub-media-center-or-wd-tv-live


Techflaws wrote:> * * *
Techflaws wrote:


rob77 wrote:

Did you try it at 24hz on the TV? If I have it at 60hz the film runs fine.


The other TV automatically sets to 24 and there’s no stutter.

 

Did you try the try the moving test files I posted? 

Yes, I also had no problem with this file posted by someone in the German forum having also trouble with stuttering of 24 FPS files. Let us know, if it works for you.

Bill_S wrote:

WD is changing this beta into our latest firmware update for the WD TV Live Streaming Media Player.

 

If you experience any issues with this firmware, please report them in the WD TV Live Streaming Issue Reporting exchange.

 

For sharing your experience, you can continue to post in this thread.

Hi Bill,

Can you please look into Wifi Issue with this version. I am bit disappinted. I did Upgrade and now can’t connect via wifi. It even didn’t ask fro SSID . I did rollbck to Prev Version and Strange Wifi is not there either. Pl Advice on this .

I got the same problem with most european blu-ray copies, which run with full 24,000fps, also with the posted sample file. It doesn’t matter, if it’s recoded as smaller MKV or I convert the original to an 1:1 MKV, nor playing the original blu-ray files. Approximately every 24 seconds, there’s a short stutter. At first, I thought, there’s a problem with MKV encoding or muxing. But after a whole day testing and googling, I came to the conclusion, the WD TV Live must be the problem, not the files. To confirm my conclusion, I re-burned my original blu-ray to a 25gb BD-R and played with my Playstation 3.

Worked fine, no stutter after 24 sec. Playing the same files with my WD, stuttering every 24 seconds.

So, my conclusion: the WD can’t work clean with full 24fps only 23,976fps.

I made also a clip, you can download under the link below. But I will emphase, that are only micro stutters,

you shouldn’t expect a big stutter, picture freeze or pixel crash. It’s just a blink stutter.

http://www.mediafire.com/download.php?d8qar83jedwtw3x

Best regards from Germany

Ive got a WDTV Live Hub and Playing your Test Clip (Iron Sky) 24fps i didnt see any “Stuttering”

Compared it to my own (Iron Sky) 23.976fps is exactly the same … no “Stuttering”

Both Files were tested on the Live Hub’s Internal HDD and Resolution Settings 1080p 60fps with 8bit and 12bit Color Space.

EDIT: Discovered this…

One thing to check … my TV is a Pansonic Plasma which has a Setting for “INTELLIGENT FRAME CREATION

(ie. it “Interpolates” Frames to attempt to “Smooth Out” motion)

(This is Not a “Global” Setting … ie. It can be enabled on HDMI1 and disabled on HDMI2)

I ALWAYS have this set to OFF. 

Just for Testing … i Enabled it when Viewing your “Test Clip”  and sure enough … the Picture “Stuttered”

Did the Same for my File …

Conclusion, consult your TV Manual and Disable any “Frame Enhancement Features”

I didn’t mean the 60Hz mode. I mean the 24p mode. Cause motions in 24p are more smooth, than 60Hz.

If you turn on 24p mode, there will be a stutter. Down below, there’s a link for a clip, from Lockout.

It has the same problem. Turn on 24p mode, and turn off all picture enhancements of your tv.

You should get a micro stutter at 20 sec., after Guy Pearce get the first punch.

http://www.mediafire.com/?wz54rlsjennh5v3

You say it’s the LIVE streaming, so what happens when you set it to auto rather than 24 fps? My TV resets to 24 fps on playback and there is not stutter.

I got 2 WD TV Live Gen 3 (WDBGXT0000NBK-01). Both are connected with 2 different Panasonic Plasma-TV, which both support 24p, one player is connected with an Onkyo AV Receiver. I have tested it with both players, with old and new firmware and switched off any enhancements or corrections by tv. When I set all on Auto, TV starts 24p mode correctly.

Files with 23,976fps work absolutely fine, without any problems. But full 24,000fps files have a stutter nearly every 20sec. for a percent of a second. The same, when I set it manually on 24p mode. I was playing it over network and connected also an USB-storage directly, but everytime the same. And it’s no imagination, my girlfriend see that also and usually, she never sees stutters or errors. When I play same original bluray file on PS3, it plays without any problem in 24p. I think the only solution is, watching the original bluray’s with my PS3… :frowning:

travel_living wrote:


Bill_S wrote:

WD is changing this beta into our latest firmware update for the WD TV Live Streaming Media Player.

 

If you experience any issues with this firmware, please report them in the WD TV Live Streaming Issue Reporting exchange.

 

For sharing your experience, you can continue to post in this thread.


Hi Bill,

 

Can you please look into Wifi Issue with this version. I am bit disappinted. I did Upgrade and now can’t connect via wifi. It even didn’t ask fro SSID . I did rollbck to Prev Version and Strange Wifi is not there either. Pl Advice on this .

 

What do you mean by “Wifi issue”?  What do you mean by “Wifi is not there either”?  You need to be more explicit.  Is the Wifi not working at all?  Is it intermittent?  Are you having problems playing files?  Have you tried connecting wired to the network to make sure the device works?  Have you tried doing a reconnection under setup?  Have you tried reconnecting to the wireless network, retyping your password?  Are you sure that there isn’t some type of interference going on?

Bill_S wrote:


travel_living wrote:


Bill_S wrote:

WD is changing this beta into our latest firmware update for the WD TV Live Streaming Media Player.

 

If you experience any issues with this firmware, please report them in the WD TV Live Streaming Issue Reporting exchange.

 

For sharing your experience, you can continue to post in this thread.


Hi Bill,

 

Can you please look into Wifi Issue with this version. I am bit disappinted. I did Upgrade and now can’t connect via wifi. It even didn’t ask fro SSID . I did rollbck to Prev Version and Strange Wifi is not there either. Pl Advice on this .

 


What do you mean by “Wifi issue”?  What do you mean by “Wifi is not there either”?  You need to be more explicit.  Is the Wifi not working at all?  Is it intermittent?  Are you having problems playing files?  Have you tried connecting wired to the network to make sure the device works?  Have you tried doing a reconnection under setup?  Have you tried reconnecting to the wireless network, retyping your password?  Are you sure that there isn’t some type of interference going on?

Hi Bill,

Post firmware update (1.12.14), I can’t see Wifi OPtion in WDTV. In Network Options as well i can 't see wired or wireless options. It just say automatic or manaul way to get IP. If i click on Auto it says no connectivity. and in Manuel it ask IP to fill. I don’t see any place where i can see existing accesspoint to give SSID password. 

Only way if i connect this box with Lan cable it gets IP.

I did reset , roll back and didn’t help . I did  powercycle to router also . No use.

Moral of Issue. WDTV is not able to connect over WIFI. Please look here

For all unbelievers :wink:

I recorded the Lockout clip with my Panasonic Lumix cam, as MP4 from my TV.

You see the stutter at approximately 60 seconds. After Guy Pearce was hit by the punch

and lift his head up.

http://www.mediafire.com/?909ct381ckf02wb

ghelyar wrote:


mark2410 wrote:


Techflaws wrote:

Broken how? MKVs still work here on 1.12.14.

 


they simply wont play, they just tell me that the format is not supoorted and to go look at the user manual.  i dont know whats going on.  having downgraded to firmware to 1.10 and i still have that WD offers thing too.


 

It should be noted that MKV is only a container format. Unlike most container formats, it can contain just about any codec for your audio/video streams.

 

Just because a player can open the MKV container format, it does not necessarily mean that it can decode the streams inside them. This means that some may play while others may not.

oh i was using the same file, just copied to a usb drive pluged it in then it worked.  the same file would not ovor the network.

just rolled back the firmware and then a reset and it went back to working.

My System is keeps on locking up,

watching MKV, MP4 or AVI.

randomly. it locked up every time I played the movie first time, then I have to hard reset the machine. then it will play again.

15 min later then it would just locked up again. UGH!!!

can you fix this firmware.

I have also picked up 2 issues in regards to the latest firmware.

Setup Information:

WD Live and WD TV Live Hub connected via wired network with Live Hub also sharing a USB drive. WD TV Live always gets data from Live Hub via Network Share or Media Center menus

1.  With previous firmware we used the Network share menu due to folders showing thumbnails for the kids to select what they want to watch. Since update you can still browse the folders but as soon as you click to play it just hangs. 

Media Center menu without thumbnail still works perfectly.

  1. Seems ISO images is not being picked up anymore in menus, directories not even showing.

Babydoll32 wrote:

For all unbelievers

It’s not a matter of believe but of not being able to reproduce this. Now that we shared clips, I can see that your TV shows stutter while mine doesn’t, so I’m currently betting on incompatibility issues between your TV and the WDTV. Maybe the handshake does not work properly or something. OTOTH, rob77 owns an LG while you a Panasonic. Still…

Have downloaded the Lockout and the German clip and tried them, I can clearly see the stutter on the clips and they are completely different stutters between the two clips, at home I don’t get any stutter with my 24p rips.

Techflaws suggestion must be along the right lines?

The new update still has problems with the media libary. I have to restart WD live before it can see my folders on my pc. But i think it is better now.

But now when you fast forward x16 in mkv files it jumps.

I’ve updated my post.