Dx4000 recovery server not found (again and again ...)

Hi,

I have a a 8TB dx4000 ‘SMT750I’ and I try to reset my device to factory settings.
After building the usb recovery with the EMEA_SvrRecovery_1_7_6_21__.iso image, I followed all the steps and I got the ‘Recovery Started’ message on my server. When I try to connect, I have the server not found message.
I tried to follow the direct connection between my computer and the server (Server not found in recovery mode) without success.
On my windows 10 computer, I deactivate windows defender and the windows firewall.
My recovery log is:

[08/07/2018 18:43:14 5d8] Starting ServerRecovery.
[08/07/2018 18:43:14 5d8] AddFirewallException
[08/07/2018 18:43:14 5d8] Listener CListener created
[08/07/2018 18:43:14 5d8] Listener UDP listener created
[08/07/2018 18:43:14 5d8] Listener UDP listener created
[08/07/2018 18:43:14 5d8] Listener TCP listener created
[08/07/2018 18:43:14 5d8] ServerRecovery started and is listening for request.
[08/07/2018 19:24:24 5d0] Starting ServerRecovery.
[08/07/2018 19:24:24 5d0] AddFirewallException
[08/07/2018 19:24:24 5d0] Listener CListener created
[08/07/2018 19:24:24 5d0] Listener UDP listener created
[08/07/2018 19:24:24 5d0] Listener UDP listener created
[08/07/2018 19:24:24 5d0] Listener TCP listener created
[08/07/2018 19:24:24 5d0] ServerRecovery started and is listening for request.

I spent all the day in many tries.

Can you advise/help me on what to do?
I miss probably something…

Why are you resetting it?
When it boots in recovery mode connected to your router can you look and see if it got an IP?

I had to recover because I was locked-in due to a bad configuration of the server firewall.
I had no RDP connection anymore, so I decided to recover my server.
I resolved the ‘server not found’ solution in the recovery process by disabling all the non needed network interfaces (teamviewer, hyper-v and others) on my PC. Only my wifi interface left.

The working network config is:
wd server: wired to my local network
windows PC: wifi connected to the same local network.

I am working with the EMEA_SvrRecovery_1_7_5_17.iso image because this was the only one that I could MD5 integrity check (https://web.archive.org/web/20150106111753/http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=1601&sid=162&lang=en)

//
// File Checksum Integrity Verifier version 2.05.
//
46649c0b8acca02c6544514e5c99bd4c emea_svrrecovery.iso*
https://web.archive.org/web/20151217190541/http://download.wdc.com/sentinel/EMEA_SvrRecovery_1_7_5_17.md5?v=6133

Things are now working and I started the disk format

I didn’t find the MD5/SH1 for the EMEA_SvrRecovery_1_7_6_21__.iso

yea, my network is 192.168.1.x sometimes I add an ip to my machine to get to new routers to change them like 192.168.0.x and it breaks some things also