WD10 EADS problem ..from 1TB to 31MB

#1

ok so my hardrive untill today had 1TB now it has 32MB what the **bleep** happened ??

I used it as a 930Mb partition and today it showd RAW and asking for a format…i sad rofl ok “format” and after that available space is now 31Mb

in HD-Tune its name is WDC WD10EADS-00M2B0 (32mB) im like very sure that wasnt his name before …i cant remember exactly

.Also SMART status is ok

HD Tune Pro: WDC WD10EADS-00M2B0      Health

ID                                                Current  Worst    ThresholdData     Status   

(01) Raw Read Error Rate            200      200      51       5        ok       

(03) Spin Up Time                         134      105      21       6266     ok       

(04) Start/Stop Count                    100      100      0        198      ok       

(05) Reallocated Sector Count       200      200      140      0        ok       

(07) Seek Error Rate                     100      253      0        0        ok       

(09) Power On Hours Count           96       96       0        2972     ok       

(0A) Spin Retry Count                  100      100      0        0        ok       

(0B) Calibration Retry Count         100      100      0        0        ok       

(0C) Power Cycle Count                 100      100      0        172      ok       

(C0) Unsafe Shutdown Count          200      200      0        14       ok       

(C1) Load Cycle Count                    135      135      0        196281   ok       

(C2) Temperature                             122      100      0        25       ok       

(C4) Reallocated Event Count          200      200      0        0        ok       

(C5) Current Pending Sector           200      200      0        0        ok       

(C6) Offline Uncorrectable                 200      200      0        0        ok       

(C7) Ultra DMA CRC Error Count      200      200      0        0        ok       

(C8) Write Error Rate                          200      200      0        0        ok       

Health Status         : ok

Any help please ?

#2

en.wikipedia.org/wiki/Host_protected_area

this was causing the problem … hope it helps 

#3

The root cause of the problem is a bug in Gigabyte’s Xpress Recovery BIOS.

See http://community.wdc.com/t5/Other-Internal-Drives/RE3-1-TB-does-not-show-all-the-space/m-p/76974#M573