WD Smartware not running after update


#1

I have update the firmware successfully, but when I install WD SmartWare Software Updater as mentioned on  this link http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdsmartware it. Smartware doesn’t run. It says WDDM service not started. when I manually start it the version remains at version 1.1.0.2.

What should I do.:womansad: 

Here are the screenshots when I complete the update

(http://img686.imageshack.us/i/updatecomplete.jpg/)]

When Smartware is started 

Image Hosted by ImageShack.us
By yousaf465 at 2010-04-21


#2

I used to get the ‘WDDM service not started’ message but Smartware would still run when the drive was connected. I say “used to”, because I’ve since become very annoyed with this badly written software, and I’ve uninstalled it. I now use Dmailer backup which (up to now) works, is more flexible than Smartware (select files to backup - not catagories!), and is free!

http://www.dmailer.com/dmailer-backup.html

I know this isn’t a fix for your Smartware issue, but I hope this helps!


#3

How do I swtich on and off with the smart ware ?


#4

I’m not sure what you mean by “switch on and off” Smartware. But Smartware can be stopped (steps 2 to4 below) and started (tep 5 below) using this solution from  …

WD Support > Knowledge Base > Frequently Asked Questions
Answer ID 3732

solution:
To resume the backup, follow the steps below:

  1. Open the WD SmartWare program.
  2. Launch Windows Task Manager by pressing Control-Alt-Delete at the same time.
  3. Choose the Applications tab.
  4. Select WD SmartWare, and click on End Task.
  5. After the open WD SmartWare window disappears, go to Start > Programs > WD SmartWare and click on the WD SmartWare icon to relaunch the program. Once the program relaunches, it will find the WD SmartWare drive and continue the backup