Data volume failed to mount

Hello everybody

  I have been facing this issue: Data volume failed to mount

  

Data volume failed to mount

The data volume on the drive is not accessible. Please contact customer service.

Sun 25 May 2014 11:09:59 PM BRT


Drive failed

Drive failed in location B

Sun 25 May 2014 11:10:01 PM BRT


System restart

The system has restarted.

Sun 25 May 2014 11:10:05 PM BRT

Some things I ran

MyBookLiveDuo:/# /etc/init.d/mountDataVolume.sh
mountDataVolume.sh: begin script: 
>>>> mount data volume...mount: /dev/md3: can't read superblock
root: mount of /dev/md3 on /DataVolume failed: 32
umount2: Invalid argument
umount: /DataVolume: not mounted
fsck from util-linux-ng 2.17.2
fsck.ext2: Invalid argument while trying to open /dev/md3
/dev/md3: 
The superblock could not be read or does not describe a correct ext2
filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2
filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock
is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
    e2fsck -b 8193 <device>

root: fsck of /dev/md3 on failed: 8
mount: special device /DataVolume/shares does not exist
mount: special device /DataVolume/shares does not exist
_: pkg: wd-nas
_: pkg: networking-general
_: pkg: apache-php-webdav
_: pkg: date-time
_: pkg: alerts
_: pkg: admin-rest-api
[admin-rest-api.preinst] 05/26/14 02:56:03: test
[admin-rest-api.preinst] 05/26/14 02:56:03: test()
[admin-rest-api.preinst] 05/26/14 02:56:04: done.
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: test context=test
drwxrwsr-x 2 root www-data 4096 Oct 22 2013 config
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: permissions check for //var/www/Admin/webapp/config: PASSED
-rwxrwsr-x 1 root www-data 464 Oct 22 2013 //var/www/Admin/webapp/config/dynamicconfig.ini
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: permissions check for /dynamicconfig.ini: PASSED
drwxrwxr-x 2 root www-data 4096 Sep 16 2013 orion
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: permissions check for //usr/local/nas/orion/: PASSED
-rwxrwxr-x 1 root www-data 79872 Sep 16 2013 //usr/local/nas/orion//orion.db
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: permissions check for //usr/local/nas/orion//orion.db: PASSED
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: setup test for admin-rest-api: PASSED
[admin-rest-api.postinst] 05/26/14 02:56:04: done.
_: pkg: drive-lib
_: pkg: data-volume-config
_: pkg: upnp-nas
_: pkg: dlna-server-access
_: pkg: itunes
_: pkg: nas-safepoint
_: pkg: webui
_: pkg: orion-resources
_: pkg: afp
swapon: /dev/md2: Device or resource busy
mount: none already mounted or /sys/kernel/security busy
mount: according to mtab, none is already mounted on /sys/kernel/security
Kernel API version: 2
settrustees API version: 2
Pass 1: Checking for parse errors
Pass 2: Sending device modifiers
Pass 3: Sending permissions
done.
MyBookLiveDuo:/# mount
/dev/md0 on / type ext3 (rw,noatime,nodiratime,barrier=1)
tmpfs on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755,size=5M)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
udev on /dev type tmpfs (rw,mode=0755)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,size=5M)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=620)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,size=100M)
/var/log on /var/log.hdd type none (rw,bind)
ramlog-tmpfs on /var/log type tmpfs (rw,size=20M)
/DataVolume/cache on /CacheVolume type none (rw,bind)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
rpc_pipefs on /var/lib/nfs/rpc_pipefs type rpc_pipefs (rw)
nfsd on /proc/fs/nfsd type nfsd (rw)
/DataVolume/cache on /CacheVolume type none (rw,bind)
/DataVolume/cache on /CacheVolume type none (rw,bind)
/DataVolume/cache on /CacheVolume type none (rw,bind)

 I have saved the logs and you can look at it here:  NAS LOGS

 I am not a total newbie and can ssh to the NAS and run the commands with the proper guidance.

Thanks

Gilson

Hi gilson, I recommend you to contact support directly.

http://support.wd.com/contact/index.asp?lang=en

I’ve done that, waiting on their contact :slight_smile: