Can't connect to my WD Western Digital My Cloud - WDBCTL0060HWT

Hello,

I have a Western Digital My Cloud that I have turned off for a few months, now I have turned it back on and can’t connect.

The white light is on on my WD Western Digital My Cloud (Model: WDBCTL0060HWT).

Advice?

How are you tring to connect to the My Cloud? Using a web browser, Windows File Explorer/Mac Finder, or some other method.

What My Cloud single drive generation (first or second) do you have? First generation has a P/N number (on the bottom of the My Cloud enclosure) that ends in “-99”. A second gen has a P/N number that ends with “-10”.

For a first gen, the My Cloud User Manual indicates a white front LED indicates one of the following actions:
• Device has begun loading the Operating System (OS).
• Firmware update in progress.

Is the My Cloud connected directly to the local network router using a Ethernet cable?

Single Bay/Single Drive My Cloud Support
https://support-en.wd.com/app/products/product-detail/p/126

My Cloud Alert Codes, Descriptions, LED Status and Email Notifications
https://support-en.wd.com/app/answers/detail/a_id/17203

One can try performing a 40 second reset which will reset a single bay/single drive My Cloud back to it’s default system settings. Generally no user data is affected by a 40 second reset…

How to Reset a My Cloud (single bay) Device
https://support-en.wd.com/app/answers/detail/a_id/24022

If one cannot see the local network My Cloud in Windows File Explorer, make sure SMB1.0/CIFS is enabled in Windows. Microsoft typically disables this option in new Windows installations or through recent Windows updates.

How to Enable SMB 1.0/CIFS File Sharing Support on Windows 10
https://support-en.wd.com/app/answers/detail/a_id/4155

If one has a second generation single bay My Cloud and they had the auto firmware update option in the My Cloud Dashboard > Settings enabled, it is possible the second gen My Cloud updated it’s firmware to OS5. When this happens the second generation single bay My Cloud typically becomes unresponsive for a long period of time (hours to days) due to the OS5 indexing the My Cloud hard drive.

I Bennor

I tried connecting with a web browser and Windows File Explorer.
After that I have checked the modem / router and see that the My Cloud has no IP, I try with another modem / router and the problem does not change.

I have try “My Net View Network Evaluation Tool” but I don’t see MyCloud

The green network light flashes slowly

My P / N ends with “-00”
P/N: WDBCTL0060HWT - 00

I using a Ethernet cable to connected directly to the local network router.

It’s arround a week the MyCloud have a white front LED indicates, I belive could just be ends the actions:
• Device has begun loading the Operating System (OS).
• Firmware update in progress.

Thanks for the support,
Riccardo

Try a 40 second reset if you haven’t done so already. See link in prior post that explains how to perform a 40 second reset.

I don’t try reset.
Will I risk to lost data?

I donìt know how can do a reset

Sorry

STOP\ 6%x35 Critical: The following process is Not Data Destructive and will not impact user data on the device.

From my initial reply to your first post…

One can try performing a 40 second reset which will reset a single bay/single drive My Cloud back to it’s default system settings. Generally no user data is affected by a 40 second reset…

How to Reset a My Cloud (single bay) Device
https://support-en.wd.com/app/answers/detail/a_id/24022