Blinking white and not reading, but spinning. please advise. thanks

          —===>Device Information<===—English product name: “My Passport 071A”
ConnectionStatus:                  Current Config Value:              0x01  -> Device Bus Speed: HighDevice Address:                    0x02Open Pipes:                           2
          ===>Endpoint Descriptor<===bLength:                           0x07bDescriptorType:                   0x05bEndpointAddress:                  0x81  -> Direction: IN - EndpointID: 1bmAttributes:                      0x02  -> Bulk Transfer TypewMaxPacketSize:                  0x0200 = 0x200 max bytesbInterval:                         0x00
          ===>Endpoint Descriptor<===bLength:                           0x07bDescriptorType:                   0x05bEndpointAddress:                  0x02  -> Direction: OUT - EndpointID: 2bmAttributes:                      0x02  -> Bulk Transfer TypewMaxPacketSize:                  0x0200 = 0x200 max bytesbInterval:                         0x00
          ===>Device Descriptor<===bLength:                           0x12bDescriptorType:                   0x01bcdUSB:                          0x0200bDeviceClass:                      0x00  -> This is an Interface Class Defined DevicebDeviceSubClass:                   0x00bDeviceProtocol:                   0x00bMaxPacketSize0:                   0x40 = (64) BytesidVendor:                        0x1058 = Western Digital Technologies, Inc.idProduct:                       0x071AbcdDevice:                       0x2011iManufacturer:                     0x01     English (United States)  "Western Digital"iProduct:                          0x02     English (United States)  "My Passport 071A"iSerialNumber:                     0x03     English (United States)  "575831314137305333323832"bNumConfigurations:                0x01
          ===>Configuration Descriptor<===bLength:                           0x09bDescriptorType:                   0x02wTotalLength:                    0x0020  -> ValidatedbNumInterfaces:                    0x01bConfigurationValue:               0x01iConfiguration:                    0x00bmAttributes:                      0x80  -> Bus PoweredMaxPower:                          0xFA = 500 mA
          ===>Interface Descriptor<===bLength:                           0x09bDescriptorType:                   0x04bInterfaceNumber:                  0x00bAlternateSetting:                 0x00bNumEndpoints:                     0x02bInterfaceClass:                   0x08  -> This is a Mass Storage USB Device Interface ClassbInterfaceSubClass:                0x06bInterfaceProtocol:                0x50iInterface:                        0x00
          ===>Endpoint Descriptor<===bLength:                           0x07bDescriptorType:                   0x05bEndpointAddress:                  0x81  -> Direction: IN - EndpointID: 1bmAttributes:                      0x02  -> Bulk Transfer TypewMaxPacketSize:                  0x0200 = 0x200 max bytesbInterval:                         0x00
          ===>Endpoint Descriptor<===bLength:                           0x07bDescriptorType:                   0x05bEndpointAddress:                  0x02  -> Direction: OUT - EndpointID: 2bmAttributes:                      0x02  -> Bulk Transfer TypewMaxPacketSize:                  0x0200 = 0x200 max bytesbInterval:                         0x00

Your computer is correctly detecting the USB-SATA bridge IC. It is also reporting the serial number of the drive behind the bridge (WX11Axxxxxxx).

Have you tried any HDD diagnostic utility such as Data LifeGuard, HD Sentinel, HDDScan?