Audio Issue


#1

I recently got a file that has audio that works on my computer, but it doesn’t seem to work on the WDTV Live Hub.  The file type is an mkv which I’ve never had trouble with before.  But the audio out of the WDTV Live on this particular file comes out as static.  The Audio 1 cateogry reads as “DDTrueHD”. 

Anyone know what the problem is here?


#2

Are you connecting via HDMI to an AV receiver capable of decoding DDTrueHD?


#3

All I know is that it’s an HDMI connection. Can HDMI not decode that signal?


#4

An HDMI cable can transmit the TrueHD signal but it does not decode the signal.

Whatever is at the other end of the cable needs to decode it.

Is the Hub connecting directly to a TV, or does it connect to a home cinema amp / AV (audio/video) receiver first?


#5

It’s just an HDMI to my TV.  I guess this means my TV can’t decode the signal then?


#6

That’s correct.   Very few TVs can decode Dolby TrueHD.

You’re running version 2.04.13, right?   What does the Hub tell you about the Audio capabilities when you select “AUTO DETECT” in the HDMI Audio section of the configuration?


#7

It says “PCM Only” 

what does that mean?


#8

It means that’s the only Audi format your tv supports. Does it work after you did the auto detect?


#9

Nope I still only hear static.  Guess this means this file won’t work unless I get a tuner or something later on down the line


#10

Then you probably need to set your HUB to STEREO instead of HDMI PassThrough.


#11

yeah that’s what it was originally, I either get static or silence.  obviously both of these are no good