[APP] Transmission various versions for firmware V4+ (04/2018)


#784

Hi Nazar78,

Thank you for your continued support with software for the WD MyCloud.

I would like to Donate to you going forward, However, each time I try to install some software
from your repo, I get lots of annoying advertisement? And cannot simply install anything…

Thanks anyway.


#785

From the error, it seems you have issues with NTP(Network Time Protocol) update. Do you see the same issue with your PC synchronizing with internet time? If yes most probably something is blocking UDP port 123.

Is your MyCloud time synched? The installer needs quite precise timings. Go to the WD Dashboard settings and check it out, change the time if necessary. You can of course do this from the command line too.


#786

Please read the F.A.Q. on my site. You will not see the anonymous credentials captcha generator if your browser blocks adverts, try in InPrivate/Incognito mode or try another browser? All the process needs to be done in the same window or tab. This is my own specific implementation to deter bots.

For donation credentials, you can skip all these because I already recognize you to allow you to download as and when you wish from my NAS. Just use the codes automatically sent to your PayPal registered email.


#787

UPDATES: Transmission v2.92 for firmware V4 now released to public! More info from the top post. Enjoy (-:


#788

Hi Nazar78.
Thnks for Your help. I’m back online…
:stuck_out_tongue:


#789

@Nazar78, im on v2.84 and im trying to update to V2.92; however, i stopped at the rootfs checking. It says that my rootfs is insufficient, that it has 0% remaining. df shows:
"
Checking available rootfs space…

    Partition : 1922.20MBytes
    Available : 0.00MBytes
    Required  : 7.37MBytes

Error-1: Insufficient rootfs space available!
WDMyCloud:~# rootfs
-bash: rootfs: command not found
WDMyCloud:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 1968336 1952880 0 100% /
/dev/root 1968336 1952880 0 100% /
tmpfs 40960 3776 37184 10% /run
tmpfs 40960 64 40896 1% /run/lock
tmpfs 10240 0 10240 0% /dev
tmpfs 5120 0 5120 0% /run/shm
tmpfs 102400 3328 99072 4% /tmp
/dev/root 1968336 1952880 0 100% /var/log.hdd
ramlog-tmpfs 40960 8640 32320 22% /var/log
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /DataVolume
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /CacheVolume
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/john
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/Public
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/SmartWare
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/wilson
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/Movies
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/TVShows
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/TimeMachineBackup
/dev/sda4 1918220368 1620922856 258321512 87% /nfs/Music
"

Now i don’t know how to free up the rootfs, i tried to search forums and seemed that none gave straight forward solutions (or i just cant understand how). This also may help: I tried to upgrade my wd firmware before that from v04.04.01-112 to v04.04.02-105 but it failed both on manual and online upgrades. i thought i bricked my cloud fortunately it didnt.

Thank you very much, looking forward for your help! after this, i may install your sickrage.

-W

-update:
fixed it. apparently my fault. found lost downloaded video file inside the /root system folder. upgraded to latest FW and installed latest transmission. No prob. On my way to Sickrage, my first time. hope it works sweetly. thanks!


#790

Hey I’m new to teh MyCloud. Just want to double check that this is not suitable for me.

I have MyCloud EX2, with firmware V2.11.113

Is there a way to run V4 firmware on my unit? I would love to upgrade my Transmissions app so i can have folder support.


#791

I’m running at 4TB MyCloud with 2.11.140 and can not find anyway to install transmission, could you tell me if it is even possible?

Many thanks


#792

maybe you’re on gen2 mycloud, try this:


#793

No, i think V4 FW is for “MyCloud” only, and NOT "“MyCloud EX2” or so. You have a new FW upgrade release yesterday, New Release - My Cloud Product Firmware Version 2.11.142 (4/4/16) maybe they updated transmission version there.


#794

Hi,
I uploaded transmission 2.92 package for EX2 here.


#795

Thanks alot, works good!


#796

Dear Nazar78,

I have the following error. Would you please advise?

Andy

Temporarily switching from a probably slow ISP DNS to GoogleDNS…
DNS: 8.8.8.8/8.8.4.4

Checking your internet response…
PING:223.19.4.161 -> teanazar.com = 1.327 secs

Checking resources…
Downloading -> transmission_2.92-1 (7,728,300Bytes)…
Success! You’re currently left with ‘0’ download attempt(s). Consider donating to remove any bandwidth/download limits and help to keep this service alive.

##################################################################

WARNING! Attempts to abort this process may brick your device!

##################################################################

Installing required files by dependencies…
Installing (1)-> transmission 0Bytes…
Error-1: Unable to install required file! ‘transmission’
WDMyCloud:~#


#797

What version firmware are you using?

Run the following command in SSH mode,

dpkg --purge dpkg --get-selections | grep deinstall | cut -f1

then reboot and try again!


#798

Looks like the forum formatter may have mangled that command sequence… Could you edit it to use the ‘code’ formatting for the entire command, please?


#799

Solved. I need to type the command line manually. Thanks PhatTrance and cpt_paranoia.


#800

Hi, i have transmission daemon installed on my wd my cloud.

All work ok, except the next:

A downloads starts, downloading a few seconds and a few Mb, and the downloads stops.

i resume the downloads and repeat the same thing.

This is the first lines of my log of transmission.

Somebody can help me?
[2016-05-04 05:49:07.282] Couldn’t create “/root/.config/transmission-daemon/resume”: File exists (file-posix.c:189)
[2016-05-04 05:49:07.283] Couldn’t create “/root/.config/transmission-daemon/torrents”: File exists (file-posix.c:189)
[2016-05-04 05:49:07.283] Couldn’t create “/root/.config/transmission-daemon/blocklists”: File exists (file-posix.c:189)
[2016-05-04 05:49:07.283] Transmission 2.90 (14695) started (session.c:738)
[2016-05-04 05:49:07.283] Cache Maximum cache size set to 2.00 MiB (128 blocks) (cache.c:261)
[2016-05-04 05:49:07.283] RPC Server Serving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/transmission/ (rpc-server.c:1110)
[2016-05-04 05:49:07.283] RPC Server Unable to bind to 0.0.0.0:9091, retrying in 5 seconds (rpc-server.c:768)
[2016-05-04 05:49:07.283] Couldn’t bind port 51413 on 0.0.0.0: Address already in use (Is another copy of Transmission already running?) (net.c:380)
[2016-05-04 05:49:07.283] Couldn’t bind port 51413 on ::: Address already in use (Is another copy of Transmission already running?) (net.c:380)
[2016-05-04 05:49:07.283] UDP Couldn’t bind IPv4 socket (tr-udp.c:271)
[2016-05-04 05:49:07.283] DHT Initializing DHT (tr-dht.c:278)
[2016-05-04 05:49:07.283] DHT Reusing old id (tr-dht.c:307)
[2016-05-04 05:49:07.283] DHT Finished bootstrapping (tr-dht.c:260)
[2016-05-04 05:49:07.283] DHT DHT initialized (tr-dht.c:332)
[2016-05-04 05:49:07.283] Using settings from “/root/.config/transmission-daemon” (daemon.c:528)
[2016-05-04 05:49:07.283] Saved “/root/.config/transmission-daemon/settings.json” (variant.c:1266)
[2016-05-04 05:49:07.283] Watching “/DataVolume/shares/Public/torrents” for new .torrent files (daemon.c:573)
[2016-05-04 05:49:07.283] watchdir Callback decided to ignore file “.DS_Store” (watchdir.c:111)
[2016-05-04 05:49:07.283] Port Forwarding (NAT-PMP) initnatpmp succeeded (0) (natpmp.c:70)
[2016-05-04 05:49:07.283] Port Forwarding (NAT-PMP) sendpublicaddressrequest succeeded (2) (natpmp.c:70)
[2016-05-04 05:49:09.263] Port Forwarding (UPnP) Found Internet Gateway Device “http://192.168.1.1:5431/uuid:0007268d-5954-5459-8d26-0700078d540002/WANPPPConnection:1” (upnp.c:227)
[2016-05-04 05:49:09.263] Port Forwarding (UPnP) Local Address is “192.168.1.100” (upnp.c:229)
[2016-05-04 05:49:09.263] Port Forwarding (UPnP) Port forwarding through “http://192.168.1.1:5431/uuid:0007268d-5954-5459-8d26-0700078d540002/WANPPPConnection:1”, service “urn:schemas-upnp-org:service:WANPPPConnection:1”. (local address: 192.168.1.100:51413) (upnp.c:304)
[2016-05-04 05:49:09.263] Port Forwarding (UPnP) Port forwarding successful! (upnp.c:307)
[2016-05-04 05:49:09.263] Port Forwarding Forwarded (port-forwarding.c:92)
[2016-05-04 05:49:11.264] RPC Server Unable to bind to 0.0.0.0:9091, retrying in 5 seconds (rpc-server.c:768)
[2016-05-04 05:49:16.281] RPC Server Unable to bind to 0.0.0.0:9091, retrying in 5 seconds (rpc-server.c:768)
[2016-05-04 05:49:21.270] RPC Server Unable to bind to 0.0.0.0:9091, retrying in 10 seconds (rpc-server.c:768)


#801

Details? Firmware, daemon version and where did you install this daemon from? Seem there’s another daemon running.


#802

How can I see the daemon version?

How can I check if I have two daemons running?


#803

Which firmware and how you install them?