Reply
Esteemed Contributor
Scandy
Posts: 885
Registered: ‎09-10-2010
0

Re: some sort of playback problem

You would be better off using an external drive that is powered. I don't think that the WD box has enough current to power an external drive.

Frequent Advisor
ecchi
Posts: 26
Registered: ‎04-22-2012
0

Re: some sort of playback problem

[ Edited ]

Hmm but i've been using it for 1yr 8mos already and never had a problem with wdtv. I highly doubt there isn't anyone here not using a passport for this. Its even pictured in the wdtv pages...

Esteemed Contributor
Scandy
Posts: 885
Registered: ‎09-10-2010
0

Re: some sort of playback problem

[ Edited ]

You are correct. The passport is an approved drive... I was just giving you a suggestion of something else you could try.

Frequent Advisor
ecchi
Posts: 26
Registered: ‎04-22-2012
0

Re: some sort of playback problem

Yeah tnx :smileyhappy: Maybe my next external would be a powered one. But that won't happen for atleast Christmas or something.... hdd prices are still quite high from here :smileysad:

Honored Contributor
richUK
Posts: 6,734
Registered: ‎12-09-2009
0

Re: some sort of playback problem


ecchi wrote:

Ok i tried that with a paperclip. Held it for 5secs and nothing happened. Held it for probably 10secs then the screen went black. Unfortunately the problem wasn't solved :smileysad: I also tried Reset to System Defualt but still the same. Any more ideas i can try? Am i the only one who had this problem? Kinda hard to search here for this specific problem.


Did you hold for a couple of seconds and then release as I said or did you just hold until something happened. Nothing happens if you hold the button for a few seconds it all happens when you release. You must also be fully booted up with the GUI on the screen. I am posting this for information as it looks like a reset has not helped you.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WDTV Live Streaming; WDTV Live; WD Live Hub; My Book Live. Running Windows XP on a PC / Laptop.
Valued Contributor
barrygreybeard
Posts: 133
Registered: ‎09-26-2011
0

Re: some sort of playback problem

I have used both an externally powered 1TB WD elements drive (3.5") and a USB powered WD Elements 750Gb drive (2.5") without issues. I do remember this matter being discussed a while back and it was recommended to format your drive with your PC before using it with the WDTV even though they come ready formatted. I did with the ones I used with my WDTV. Maybe its worth a try?

 

Barry

 

____________________________________________________

BGB
Frequent Advisor
ecchi
Posts: 26
Registered: ‎04-22-2012
0

Re: some sort of playback problem


richUK wrote:

ecchi wrote:

Ok i tried that with a paperclip. Held it for 5secs and nothing happened. Held it for probably 10secs then the screen went black. Unfortunately the problem wasn't solved :smileysad: I also tried Reset to System Defualt but still the same. Any more ideas i can try? Am i the only one who had this problem? Kinda hard to search here for this specific problem.


Did you hold for a couple of seconds and then release as I said or did you just hold until something happened. Nothing happens if you hold the button for a few seconds it all happens when you release. You must also be fully booted up with the GUI on the screen. I am posting this for information as it looks like a reset has not helped you.


Yeah held it for a couple of secs in the gui then released it but nothing happened. It should reset with the WD logo and all, right? You might have missed one of my recent posts, this problem doesn't occur if i use a 4gb thumbdrive. So its the 500gb My Passport i'm guessing thats really at fault. Have i copied and deleted too much from it since i bought it? I'd try defragmenting it but i think i read somewhere i shouldn't do that.

 

@barrygreybeard - I didn't format it when i bought it back in 08/18/10 i think (can't remember really lol). Anyways does it still matter if i'm only getting this problem now after 1yr 8mos of use?

 

@all - how do you organize your media in your hdd that you use for your wdtv? Does it matter if there are alot of folders? This is probably the first time i've got the most files (episodes) transferred in it since i bought it.

Valued Contributor
barrygreybeard
Posts: 133
Registered: ‎09-26-2011
0

Re: some sort of playback problem

@ecchi

 

file systems on HDD do get corrupted with time.

 

I recently had to repair my 1Tb elements drive, it would not create the index for the media server and sometimes a minutes before a file would start to play but that was all. Everything actually played fine. I connected it to my PC and windows took forever analysing it and found numerous errors the the file system structure. After repair and analysing again all seems OK.

 

If you have the opportunity to reformat it may help, or not, its up to you :smileyhappy:

 

you asked "all" about organising files, I have over 700 video files (my 10,000+ music files are now on a NAS) sorted in folders 4 deep and have never noticed any problems with organising them in that way.

____________________________________________________

BGB
Frequent Advisor
ecchi
Posts: 26
Registered: ‎04-22-2012
0

Re: some sort of playback problem

Yeah it takes 1min 10-20 secs for me before it actually plays. If i pause it then play, same problem. Fastforwarding same problem as well. Though i noticed after the first episode i play finishes, the next one plays immediately. The next ones after that take takes some time to play :/

 

It doesn't have any problems when i connect it to my PC though.

 

I'd really like to reformat it but maybe later. I would have to copy everything from it to my pc which doesn't have much free space lol. Do you think using it with this problem is harming my hdd or wdtv?

 

Bout the organaizing of file, guess its not the numerous folders.

Valued Contributor
barrygreybeard
Posts: 133
Registered: ‎09-26-2011
0

Re: some sort of playback problem

I wouldn't have thought that the problem would harm your WDTV, nor the HDD physically, and if it passes windows error check then the integrity of your files should be OK. When mine failed the error check I lost two files, so that's probably the worst that can happen!

____________________________________________________

BGB
Forums | Ideas | News and Announcements | Register | Sign in | Help | Forum Guidelines
Copyright © 2001 - 2014 Western Digital Technologies, Inc. All rights reserved. | Trademarks | Privacy | Community Terms of Service | Site Terms of Use | Copyright | Contact WD