Reply
Occasional Visitor
FracIt
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2010
0

New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

[ Edited ]

Background -- unit is plugged into my TV via an HDMI cable and streaming media from a USB 2.0 WD MyPassport Elite HD. The system will not play any sound  -- tested via the following file types.

 

1) 20+ .mkv files with DTS sound -- will not play anything even when set to "Stereo" in options.

2) Loaded up some .mp3's -- no sound at all from the music files.

3) Loaded up the "sample media" on the WDTV disc -- no sound from any of those mp3's.

4) No sound from mpegs

5) No sound from AC3 converted DTS mkvs.

6) No sound from standard DVD .iso

7) No sound from Blu-Ray image isos.

 

Video works great. Just getting 0 sound. WDTV initially connected to a HDMI splitter box. Other device on the box would play sound perfectly to the TV set -- press the switch to bring in the WDTV and no sound at all. Tried directly connecting. No sound. Tried 5 different HDMI cables. No sound.

 

Sort of frustrated that I bought the newest model expecting to have the newest firmware so eliminate some potential problems and it's a paperweight out of the box so far. The TV is a LG 50PS60 1080p Plasma. Works fine with everything else.

Honored Contributor
richUK
Posts: 6,738
Registered: ‎12-09-2009
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

 

I assume that you have tried the audio output settings.

 

Settings - Audio / Video - Audio Output (enter)

 

Try all options.

 

Do you get sound with youtube etc.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WDTV Live Streaming; WDTV Live; WD Live Hub; My Book Live. Running Windows XP on a PC / Laptop.
Occasional Visitor
FracIt
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

I tried stereo, digital and digital without HDMI audio settings -- none produced any sound for any format. I have not tried Youtube or any of that because I do not have it hooked up to my network yet. I'm not sure what chance Youtube has at producing sound if a simple mp3 will not even have any.

Honored Contributor
richUK
Posts: 6,738
Registered: ‎12-09-2009
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Just out of interest have you tried the composite audio output cable?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WDTV Live Streaming; WDTV Live; WD Live Hub; My Book Live. Running Windows XP on a PC / Laptop.
Occasional Visitor
FracIt
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

The other cables will not reach. I have my home theater wires routed through a wall and only use HDMI. I will try the unit on my other screen in the bedroom.

Honored Contributor
mkelley
Posts: 3,064
Registered: ‎01-12-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Don't use a splitter box -- test it with JUST the one HDMI from the Live to your TV (and test it with more than one HDMI cable, as they are not all created equally).

Mike "ex-genius" Kelley
Honored Contributor
TonyPh12345
Posts: 22,992
Registered: ‎01-11-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Frac-it,

  It appears there's a firmware issue for HDMI connectivity to *some* LG TVs.    This is a known issue to WD.

  In the mean-time, you may have to use the Analog Audio (or S/PDIF if that's available to you) 

 

===Live SMP / Live Hub x2 / Live+ / Live x2 / 24 TBytes of QNAP + WD NAS ===
Senior Member
PaulY
Posts: 3
Registered: ‎06-20-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Wow, that specific? I have issues with Audio via HDMI on my LG as well, but would never have thought it would be that specific.

 

My audio issues are not always there. Actually, it works fine for a while, but then suddenly kicks out (usually when I try to watch something via PlayOn or now Netflix. At that point, NOTHING plays anymore. Even restarting, etc. won't clear it up. EXCEPT, turns out that I CAN use my Windows 7 box's Play To feature to send a file to the box and it resets everything. Then, for a while everything works again as normal.

 

It is really odd, and of course frustrating to no end. I bought this for my wife, and she's not real impressed. I'll have to give the RCA plugs a try.

 

In the mean time, is there some way to send my specifics directly to WD support to help them diagnose the problem?

Honored Contributor
TonyPh12345
Posts: 22,992
Registered: ‎01-11-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Well, I presume you can contact them thru the normal SUPPORT contacts.. http://support.wdc.com/contact/index.asp?wdc_lang=en

===Live SMP / Live Hub x2 / Live+ / Live x2 / 24 TBytes of QNAP + WD NAS ===
Senior Member
PaulY
Posts: 3
Registered: ‎06-20-2010
0

Re: New WDTV Live Plus HD -- No Sound At All

Gee, thanks. :smileywink:

 

No I meant that since you knew about the problem specific to LG TVs and  HDMI sound, I thought you might have contact info for someone directly involved with that issue or perhaps might know of a specific thread on some forum somewhere that I should add to.

Forums | Ideas | News and Announcements | Register | Sign in | Help | Forum Guidelines
Copyright © 2001 - 2014 Western Digital Technologies, Inc. All rights reserved. | Trademarks | Privacy | Community Terms of Service | Site Terms of Use | Copyright | Contact WD