Reply
Frequent Visitor
webby
Posts: 2
Registered: ‎05-29-2010
0

WD elements 1TB Desktop fat32 formatting

I have just bought a BAAU0010HBK 1tb hard drive, but I need to reformat it to FAT32 before I can use it. I have tried the formatting utility (WD FAT32 Formatter) from the WD technical site but it says "disk is too small or not supported".

I have tried everything I can think of, can anyone help???

Honored Contributor
fzabkar
Posts: 1,747
Registered: ‎02-06-2010
0

Re: WD elements 1TB Desktop fat32 formatting

Frequent Visitor
webby
Posts: 2
Registered: ‎05-29-2010
0

Re: WD elements 1TB Desktop fat32 formatting

Thank you for that, works great!!!!

Occasional Visitor
Mickel
Posts: 1
Registered: ‎09-12-2010
0

Re: WD elements 1TB Desktop fat32 formatting

I am trying to hook my WD Elements 1 TB drive to an Archos 404 dvr station

 I want to be able to store more video then the 30 gig the Archos has on it

if I plus in a flash drive (4gig) it will access it and I can play the video straight from it

 but if I plug in the new 1 TB drive it says not supported (ntfs) should I reformat under fat32 ?

 and would this void the warranty of the WD Elements ?

   looking to set up a tivo type setup in family room using Window Media Center edition hooked up to Large LCD TV

if anyone could help thanks

 

Community Manager
Bill_S
Posts: 7,370
Registered: ‎11-24-2009
0

Re: WD elements 1TB Desktop fat32 formatting


Mickel wrote:

I am trying to hook my WD Elements 1 TB drive to an Archos 404 dvr station

 I want to be able to store more video then the 30 gig the Archos has on it

if I plus in a flash drive (4gig) it will access it and I can play the video straight from it

 but if I plug in the new 1 TB drive it says not supported (ntfs) should I reformat under fat32 ?

 and would this void the warranty of the WD Elements ?

   looking to set up a tivo type setup in family room using Window Media Center edition hooked up to Large LCD TV

if anyone could help thanks

 


You can reformat the drive to FAT 32 and it will not void your warranty.


Click the Kudos star to say thank you for helpful posts. And be sure to come back to click the 'Accept as Solution' button for the post that solved your issue. This may help someone else.
Occasional Visitor
JMHV21
Posts: 1
Registered: ‎11-27-2010
0

Re: WD elements 1TB Desktop fat32 formatting

Thank You fzabkar, i used the GUI formater which was very simple, took seconds.

I am using the WD Element 1TB as a second hard drive for my Humax Foxsat-HDR, all working now.

 

Cheers

 

JMHV21 :smileyhappy:

Forums | Ideas | News and Announcements | Register | Sign in | Help | Forum Guidelines
Copyright © 2001 - 2014 Western Digital Technologies, Inc. All rights reserved. | Trademarks | Privacy | Community Terms of Service | Site Terms of Use | Copyright | Contact WD