Reply
Occasional Collector
ssaxoxo
Posts: 1
Registered: ‎04-10-2012
0

WD ELEMENTS SE 500GB, NOT RECOGNISING

So i've had my hardrive for about 3 years, its worked perfectly. Its always used on my laptop(PC) anyways my sister just pulled it out of my computer one day without ejecting in properly. Now when i plug it in, the blue light blinks once and then stays lit. It makes that noise the usb's make when plugged into a pc, then a little bubble pops up on my taskbar and says driver installed correctly, but when i open My Computer it doesnt show up. When i go to device manager, its under the Disk Drive arrow/tab. Its just called WD when i click properties it says device is working properly.
im not that good with computers so i dont really know what to do, but i desperatly need whats on there.
please my only other option is data recovery but all 3 places i called quoted up to 750 dollars.

Honored Contributor
Joe_S
Posts: 5,004
Registered: ‎08-04-2010
0

Re: WD ELEMENTS SE 500GB, NOT RECOGNISING

It sounds like partition data is corrupt maybe something like this http://www.easeus.com/resource/repair-raw-disk.htm will repair it. Test Disk might work too. You can also try Recuva http://www.piriform.com/recuva for data recovery. 

Joe

Click the Kudos star to say thank you for helpful posts. And be sure to come back to click the 'Accept as Solution' button for the post that solved your issue.
Occasional Visitor
noodles
Posts: 1
Registered: ‎04-15-2012
0

Re: WD ELEMENTS SE 500GB, NOT RECOGNISING

i have the same problem but with a different wd hard drive my light keeps on blinking and it just never shows up on the computer so im not sure how im meant to fix the problem

Forums | Ideas | News and Announcements | Register | Sign in | Help | Forum Guidelines
Copyright © 2001 - 2013 Western Digital Corporation, All rights reserved. | Trademarks | Privacy | Terms of Service | Terms of Use | Copyright | Contact WD